Uued kodanikud saavad Toompeal pidulikult kodakondsustunnistused

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodakondsustunnistuste kätteandmisel kingitakse värsketele kodanikele ka Eesti laualipp.
Kodakondsustunnistuste kätteandmisel kingitakse värsketele kodanikele ka Eesti laualipp. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Poolsada uut kodanikku saavad täna Toompea lossis toimuval pidulikul vastuvõtul kätte kodakondsustunnistused.

Pidulikule kodakondsustunnistuste üleandmise tseremooniale on registreerunud üle 50 uue kodaniku Eesti eri piirkondadest, enim Harjumaalt, teatas kultuuriministeerium.

«Soovime omalt poolt esile tõsta neid tublisid inimesi, kellest on saanud täievolilised Eesti Vabariigi kodanikud. Kodakondsuse taotlemine on otsus, mida Eesti riik igati tunnustab. Kodakondsus on osa ühisest identiteedist, Eesti kodaniku ja Eesti riigi vaheline õiguslik side, kus mõlemal poolel on kindlad õigused ja kohustused,» ütles kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa.

Uusi Eesti kodanikke tervitavad riigikogu aseesimees Laine Randjärv ning politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt.

Kodakondsustunnistuste pidulikke üleandmisi hakati Eestis korraldama 2008. aastal. Selle sündmusega väärtustatakse kodakondsust kui riikluse lahutamatut osa ja tunnustatakse naturalisatsiooniprotsessi läbinud uusi kodanikke.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles