Õpikute kirjastamise kord võib muutuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva sõnul on minister juba vihjanud võimalusele, et praegust õpikute kirjastamise korda võidakse muuta.

Nii ütles Jaak Aaviksoo Tartu Ülikoolis peetud PISA testi konverentsil, et ühiskonnas on valmidus võtta hariduses ette mitmeid muudatusi, sealhulgas kirjastuspoliitikas.

«Enamik ressursist, mida maksumaksja õppekirjandusse suunab, läheb tegelikult ebaefektiivselt kirjastusettevõtete toitmiseks, selle asemel, et anda reaalset tulemust klassiruumides,» sõnas Aaviksoo.

«Tohutu dubleerimine, mis valitseb igasuguste metoodiliste materjalide väljaarendamisel - selle asemel, et teha üks kord ja hästi, selle asemel tehakse turumajanduslikult sada korda.»

Ladva meenutas, et kunagine seadusemuudatus sai alguse riigikogu Reformierakonna fraktsioonist ning võeti vastu 11. detsembril 2008.

Enne seda oli riigil Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse kaudu õigus näha valmistatud õpikute makette ning siis sai teha sinna veel sisulisi parandusi ja samuti sai aimu, milline on õpiku välimus ja kaal.

Praegu paneb õppekirjandusele esitatud tehnilised nõuded paika ministri määrus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles