Lõhkamistööd häirivad öörahu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevandus
Estonia kaevandus Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Teisipäeva varahommikul kella viie paiku kärgatasid Viru kaevanduses riburada nii kõvad paugud, et pooleteisesaja meetri kaugusel elav pere selle peale üles ärkas.

«Sellega, et nad päeval lõhkavad, oleme harjunud – selge, et kaevanduses tuleb tööd teha, ja ma ju teadsin, kuhu ma maja ostsin,» rääkis Põhjarannikule Kiiklas elav Rene Kundla, kes juba lapsepõlves Viivikonna ja Sirgala karjääride paugutamist elu paratamatu osana võttis. «Aga isegi sel ajal austati elanike ööund ja öösiti ei lõhatud,» mäletab ta.

Kundlate naabruses elav Kivilite pere sel ööl ei ärganud, küll aga pöördus pereisa kaevandajate poole paar nädalat tagasi, kui lõhati hilja õhtul ja seda kuus korda järjest väga tugevate kärgatustega. Muidugi järgnes iga kord ka vibratsioon.

Eesti Energia Kaevanduste arendusjuht Kalmer Sokman ütles, et kaevanduste peainseneri kinnitusel välditakse taludest saja meetri raadiuses öiseid lõhkamisi ning õhtul kella üheteistkümnest hommikul kella seitsmeni ei tohiks need kedagi häirida.

«Palume ebamugavuste tekitamise pärast vabandust ja loodame inimestelt mõistvat suhtumist,» ütles Sokman.

Viru kaevandusel on jäänud töötada veel poolteist aastat; läbindustööd on seal tehtud, töösse on jäänud ainult kambriplokid, kust põlevkivitoodangut antakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles