Monumendi teisaldamine tõi Liimile kahtlustuse

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Liim..
Jüri Liim.. Foto: Toomas Huik.

Põhja prefektuur esitas rahvuslasele Jüri Liimile kahtlustuse varguses tänavu kevadel Tallinnas Hans Pöögelmanni mälestusmärgi teisaldamise eest.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe ütles Postimees.ee'le, et Liim sai kahtlustuse avalikku varguses, mis on toime pandud ilma vägivalda kasutamata ja mille eest süüdimõistmisel võib karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kahtlustus käsitleb vaid Pöögelmanni mälestusmärki, kuna selle kohta tuvastas politsei, et monumendi omanik on Tondi Ärikeskus.

Audentese eraülikooli juures olnud monumendi varguse osas Jüri Liim kahtlustust ei saanud, kuna keegi ei tunnistanud ennast selle kuju omanikuks, märkis Rannajõe.

Mõlemad mälestusmärgid on praegu Tallinnas Maarjamäel ajaloomuuseumis, kuhu Liim need viis, ja jäävad sinna kuni kriminaalmenetluse lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles