Tõeline juubel: Peipsi äärde kaetud peolaud saab 175 kilomeetrit pikk

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peipsi Toidu Tänav FB

​EV100 suvise peonädala lõpuks on Eesti rahvas kutsutud Peipsi järve äärde 175 kilomeetri pikkusesse peolauda. 25.-26. augustil Vasknarvast Saaboldani kulgevates "Peipsi Toidu Tänav 175 km" pop-up restoranis saab maitsta Peipsimaa puhtast toorainest valmistatud roogi ja jooke.

EV100 programmi juhi Maarja-Liisa Soe sõnul on suure suvise peonädala lõpetamiseks oodatud kõik uhkesse peolauda, mis kaetakse Peipsi järve äärde.

Festivali eestvedaja Triinu Akkermanni sõnul on juubelipidustused Peipsi ääres suurelt ette võetud.

"Vasknarvast Saaboldani kulgedes saab keelele tõelise Peipsimaa meki ning laatadelt talvevarugi kaasa soetada. Lisaks esmakordsele pop-up toidutänavale leiab neil päevil Peipsimaalt ka kolm pikaajaliste traditsioonidega sündmust:  Kallaste ning Lüübnitsa kala- ja sibulalaadad ning Kuremaa Küüslaugu Festivali," märkis Akkermann. 

25.-26. augustil on 175 kilomeetri ulatuses piki Peipsi järve rannajoont ja ka veidi rohkem sisemaale kogunenud erinevad pop-up restoranid, et pakkuda kohalikku toorainet ja oma kokakunsti tänapäevases võtmes.

EV100 suvise peonädala programmi kuuluva sündmuse "Peipsi Toidu Tänav 175 km" kohta saab lähemalt lugeda SIIT

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, suure suvise peonädala sündmused leiab www.ev100.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles