Õpilase ja õpetaja vaheline konflikt vallandas koolisõja (10)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Ida-Virumaa Sinimäe põhikoolis kevadel puhkenud konflikt õpilase ja õpetaja vahel viis selleni, et väidetavalt survestati direktor Evald Teetlokki lahkumisavaldust esitama.

Direktor Evald Teetlokile sai saatuslikuks, et ta keeldus vallandamast õpetajat, kel oli aprilli keskel konflikt ühe õpilasega, kirjutab Põhjarannik.

Tüli algas sellest, et õpilane ei allunud algul õppejuhi, seejärel ka õpetaja korraldusele tundi minna, vaid eelistas selle asemel palli mängida. Õpetaja haaras juustest, et teda pidurdada. Koolijuhi hinnangul sai tekkinud tüli tookord õpetaja, lapse ja vanema vahel selgeks räägitud ning lahendatud.

Ligi kuu aega pärast vahejuhtumit jõudis direktori ja linnavõimudeni viie lapsevanema ja 11 lapse allkirjaga pöördumine, kus kirjeldati koolis toimunud vägivallajuhtumeid ja väljendati soovi, et need lahendataks ning õpilast füüsiliselt karistanud õpetaja töölt lahkuks.

Selle peale kutsus direktor 5. juunil kokku n-ö lepituskoosoleku, kus peale õpetaja ja lastevanemate paluti osaleda ka linna sotsiaalosakonna esindajal ning lastekaitsetöötajal, kuid leppimise asemel vastasseis teravnes.

Õpetaja pooldajad kirjutasid kaebuse lastekaitsespetsialist Anne Terner-Boiko kohta süüdistades teda ebaprofessionaalsuses ja konflikti lahendamise asemel selle ülespuhumises, kuna ta survestas õpetajat töölt lahkuma.

«Arvestades linnavõimude soovi, lähen uuest õppeaastast ära. Mul oli plaanis pensionile minna küll, aga mitte kohe. Teen seda praegu raske südamega, muretsedes eesti osakonna püsima jäämise pärast,» ütles 13 aastat Sinimäe kooli juhtinud Teetlok.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles