Tallinna sadamaturg võtab suuna Soome turistidele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna sadamaturg.
Tallinna sadamaturg. Foto: Peeter Langovits

Sadamaturg vahetas hiljuti omanikku ja nüüd ootavad seni peamiselt kohalikele suunatud turgu ees ümberkorraldused: väikekauplejate vahel jagatud turuhoone muutub suuremaks kaupluseks, kuhu edaspidi meelitatakse rohkem ka Soome turiste.

Eelmise aasta lõpus Tallinna sadamaalal avatud turg sulgeb seoses kuutaguse omanikuvahetusega ajutiselt uksed, plaanis on nii äriplaani kui turuhoone remont, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset Kaamerat».

«Senine tegutsemisvorm näitas, et see ennast ei õigusta,» lausus sadamaturu perenaine Liina Karron.

Perenaise sõnul oli uuele kohale tekkinud turul liiga vähe kindlaid kauplejaid, nii oli ka keeruline leida mahe- ja väiketootjate kaubast huvitatud kohalike klientide usaldust ning seetõttu otsustati ohjad enda kätte võtta ja tekitada senisest turust turu ja poe sümbioos.

Käsitööpoe Disainkäsitöö OÜ omanik Taavi Noot sõnas, et turu ümber liiguvad peamiselt turistid ning seepärast tuleks ka müük neile suunata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles