Viljandi trahvib lumetormi ajal tänava rookimata jätnud majaomanikke

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetormi kätetöö Viljandis.
Lumetormi kätetöö Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi raekotta on täna oodatud trahviotsust kätte saama need majaomanikud, kes novembri lõpul lumetormi ajal jätsid oma krundi äärse kõnnitee lahti lükkamata.

«Seadus ei luba trahviotsust väljastada enne, kui olen majaomanikuga silmast silma kohtunud,» lausus Viljandi heakorrainspektor Rina Niitav Sakalale. Ta ei osanud aga ennustada, kui paljud kutse saanud omanikest täna linnavalitsusse tulevad.

Varem on Niitav lubanud trahvida neid majaomanikke, kes on pidevalt jätnud oma kinnistuga piirneva kõnnitee hooldamata. Trahvisummadena on ta maininud 200-2000 krooni.

Tõenäoliselt võib aga karistus suureneda, sest samad majaomanikud pole midagi ette võtnud ka praegu valitseva libeduse vastu.

Niitav tõdes, et olukord linnatänavatel on päris halb. Suurem osa inimesi on siiski üritanud jääga võidelda, sel ajal kui mõned jätavad oma kohustuse teadlikult täitmata. «Loodus on taas ühe ekstreemsuse välja pakkunud,» nentis Niitav.

«Tean, et sellise jää vastu saada on raske, sest kui tänavajupp saabki korda, jäätub see kiiresti taas.»

Heakorrainspektori tähelepanekut mööda osteti eile toidupoodidest palju soola, sest selle mahapuistamine on üks võimalus, kuidas musta jää vastu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles