Statistikaamet: rahvaloendajad külastavad inimesi alates 16. veebruarist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis toimub rahvaloendus 31. märtsini.
Eestis toimub rahvaloendus 31. märtsini. Foto: Statistikaamet

Aasta lõpus algaval rahva ja eluruumide loendusel külastavad rahvaloendajad inimesi üksnes järgmise aasta algul ajavahemikus 16. veebruarist 31. märtsini ja esitavad alati statistikaameti väljastatud pildiga töötõendi.

Igasuguse kahtluse korral on võimalik pöörduda statistikaameti infotelefonile 625 9100, teatas amet.

«Meieni on jõudnud signaalid, et mõnel pool Eestis on juba käidud ukselt uksele ja esitletud end rahvaloendajana. Õnneks on inimesed olnud teadlikud, et rahvaloendajad hakkavad kodusid külastama alles veebruaris ega ole lasknud end praegu rahvaloendajana esitlenud inimest sisse,» rääkis rahva ja eluruumide loenduse projektijuht Diana Beltadze.

Rahvaloenduse välitööde juht Maris Post rõhutas, et enne 16. veebruari mitte ühtegi rahvaloendajat ringi ei käi. «Oluline on jätta meelde, et meie rahvaloendajad esitavad inimesi külastades alati statistikaameti välja antud pildiga töötõendi ja kannavad rahvaloenduse sümboolikaga salli,» selgitas rahvaloenduse välitööde juht Maris Post.

«Ka rahvaloenduse perioodil palume kõigil inimestel seda jälgida ning mitte lubada oma koju end rahvaloendajana esitlevaid isikuid, kellel puudub vastav töötõend. Turvalisus on väga oluline, sest soovime, et rahvaloendus oleks kõigi elanike jaoks meeldiv kogemus,» lisas Post.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles