Afganistanis haavata saanud Eesti sõdurid viidi ravile Inglismaale

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-12 võitlejad Afganistanis.
Estcoy-12 võitlejad Afganistanis. Foto: Kaitseväe peastaap

Laupäeval Afganistanis NATO operatsioonil haavata saanud Eesti kaitseväelastest kaks viidi ravile Inglismaale.

Laupäeval lõhkekeha plahvatuses ja tulevahetuses haavata saanud sõdurid evakueeriti Ühendkuningriiki Birminghami sõjaväehospidali, ütles kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem, kolonelleitnant Peeter Tali Postimehele.

«Kolmas haavatu on ravil sõjaväehospidalis Afganistanis. Nende elu ei ole ohus ja kogu kaitsevägi loodab, et nad paranevad hästi,» ütles Tali.

Laupäeva hommikul Afganistanis Helmandi provintsis teenivad kaitseväelased viisid läbi Helmandi väekoondisesse kuuluva pataljoni lahingugrupi operatsiooni käigus jalgsipatrulli oma vastutusalas, kui neid ründasid Afganistani valitsusvastased mässulised. Kahes lahingukontaktis hukkus kapral Agris Hutrof ja sai haavata kolm Estcoy-12 kaitseväelast. Rünnakus haavata saanud kaitseväelastele osutati kohe esmaabi ning esialgu evakueeriti nad helikopteriga Camp Bastioni välihospidali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles