Noorsoopolitseinik: avalikkuse tähelepanu soodustas kõuriku käitumise jätkumist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja prefektuuri Ida politseijaoskonna noorsooteenistuse vanem Helle Soots ütles, et üldiselt ühes koolis konfliktidesse sattunud laste probleemide lahendamisel koolivahetus siiski aitab, kuna uude kooli saab laps minna nii-öelda puhta lehena.

«Eelmises koolis kogutud «kuulsus» kaasõpilaste ja õpetajate käitumist, hoiakuid ja tähelepanu nii suurel määral ei mõjuta,» sõnas Soots Postimehele.

Ometigi on 10. oktoobrist Tallinna Mahtra gümnaasiumisse õppima asunud 12-aastane E., kes oli pikalt Tallinna Linnamäe vene lütseumis keenud skandaali keskmes, vägivaldselt käitunud juba ka uues koolis. Selle kohta on politseisse avalduski tehtud, kirjutas tänane Postimees.

«Ilmselt on probleemide jätkumist uues koolis soodustanud ka juhtumile avalikkuses osutatud tähelepanu,» arvas ta, miks 12-aastase poisi E. probleemid on jätkunud ka pärast koolivahetust.

«On üsna selge, et ka uues koolis teatakse, kellega tegu ning kindlasti ei jäeta sellele ka tähelepanu pööramata, mis paratamatult ei tee olukorra rahustamist lihtsamaks. Erinevaid samme, kuidas olukorda lahendada või rahustada, oleme kaalunud ja ka ette võtnud juba ammu, kuid erinevatel põhjustel on need, sealhulgas erikooli paigutamine, välistatud,» tõdes ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles