Šaakali tegelikust arvukusest pole aimugi

Tellijale
avatud
1
  • Andmeid kütitud šaakali kohta esitas mullu vaid kolmandik.
  • See omakorda tähendab, et puudub info šaakali arvukuse ja leviku kohta.
  • Jahimehed oleks nõus rohkem vaeva nägema, kui proovi võtmist kompenseeritaks.

Harilik šaakal elab Lõuna-Euroopas Balkanil, Türgis, Araabia poolsaarel, Kesk-Aasias ja Indias. Esmakordselt tabati noor emane šaakal Eestis 2013. aastal.

FOTO: JOSEPH EID/AFP/Scanpix

Šaakalite rohkuse kohta Eestis on vaid oletused, sest viie aasta jooksul pole meile õnnestunud uue liigi seiret käima saada.

«Šaakal on ju väikeuluk ja meile jääb arusaamatuks, miks peab nende kohta üldse andmeid esitama,» ütleb kauaaegne jahimees, Eesti Jahimeeste Seltsi üks juhtidest Andres Lillemäe. «Kas te kujutate ette, et jahimees peaks ringi käima, kaenlas portfell koos miljoni vaatluskaardi ja –aruandega? Kuskilt läheb ikkagi piir,» lisab ta.

Tagasi üles