Inimesi ärritab metsaraie Lahemaa rahvuspargis

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaraie.
Metsaraie. Foto: Meelis Meilbaum

Mõni päev tagasi ilmusid sotsiaalmeediasse pildid Lahemaa rahvuspargist Lemuseljalt, kus riigimetsa majandamise keskuse Oandu–Aegviidu–Ikla matkaraja ääres on tehtud metsaraiet. See riivas paljude kodanike silma ning tekitas muret Lahemaa rahvuspargi seisukorra pärast.

Fotode jagajad viitasid ka asjaolule, et sealkandis on suve jooksul sadanud minimaalselt, nii et oksarisu ja raiejäägid võivad niigi suurt tuleohtu veelgi suurendada.

Keskkonnainspektsiooni Lääne-Virumaa büroo juhtivinspektori Timo Türbsali sõnul käib uurimine raie nõuetekohasuse ja seaduslikkuse asjus, kuid juurdlus on veel pooleli. Et rahvuspargi aladel oleks raie maht märgatavalt suurenenud või selliste väljakutsete arv kasvanud, sellega ta ei nõustunud. «Suuri rikkumisi pole esinenud ja ka väikeste rikkumiste arv on püsinud muutumatuna,» väitis Türbsal. Raiet on tehtud eramaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles