Meeste hulgas on populaarseim EKRE (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE valimispeol Tallinnas olid paljud kohale tulnud kaabudega.
EKRE valimispeol Tallinnas olid paljud kohale tulnud kaabudega. Foto: Erik Prozes

Meeste hulgas on kõige populaarsem poliitiline jõud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), naiste seas saab kõrgeima toetuse Reformierakond, selgus BNS-i ja Postimehe tellimusel uuringufirma Kantar Emor juuli lõpus läbiviidud küsitlusest. 

EKRE toetus meeste hulgas oli 28,1 protsenti, Reformierakonda pooldas juulis 27,8 protsenti ja Keskerakonda 23,6 protsenti meestest. Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) toetas juulis 7,2, Isamaad 5,7, Vabaerakonda 3,7 ja rohelisi 3,4 protsenti meessoost kodanikest, kes oma eelistuse küsitluses teatavaks tegid.

Naistest pooldas Reformierakonda 31,2 protsenti, Keskerakonda 24,1, SDE-d 18 ja EKRE-t 16 protsenti vastanutest. Isamaa sai juuli lõpus 4,8 protsendi, rohelised 2,5 ja Vabaerakond 2,4 protsendi naiste toetuse. 

Üldarvestuse pooldas Reformierakonda 29,6 protsenti, Keskerakonda 23,8, EKRE-t 21,8, SDE-d 12,8, Isamaad 5,3, Vabaerakonda 3 ja rohelisi 2,9 protsenti vastanutest.

Kantar Emor näitab erakondade reitinguprotsente nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega «ei oska öelda» vastanute protsent elimineeritakse. Andmete näitamise selline viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Juulis oli "ei oska öelda" osakaal 26,5 protsenti. Maksimaalne statistiline viga ±2,9 protsenti.

Kokku küsitles Kantar Emor 24.-30. juulini veebiintervjuude meetodiga 997 kodanikku vanuses 18-84 aastat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles