Rahvas ootab valitsuselt aktsiisi langetamist (50)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alko WWW FOTO: P M
Alko WWW FOTO: P M Foto: P M

Värske küsitlus näitab, et kui enamik eestimaalasi ootaks valitsuselt alkoholiaktsiisi langetamist, siis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valija on sel teemal hoopis positiivsemalt meelestatud.

Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog hindas, et toetus sotside valijate hulgas ei tähenda tingimata nõusolekut praeguse valitsuse aktsiisipoliitikaga. Pigem võib tema arvates tegu olla kaitsereaktsiooniga. «See peegeldab (sotside valijate – toim) emotsionaalset suhet teemaga,» lausus Voog, «sest kui nad toetaks aktsiisi langetamist, tunnistaksid nad, et nende propageeritud poliitika on olnud ekslik. Seda nad kindlasti ei taha».

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kalvi Kõva ei nõustu Voogiga, nagu sooviks valdav osa nende valijaist aktsiisi püsimist praegusel tasemel puhtalt emotsiooni pealt. «Alkoholiaktsiisist ja -hinnast on saanud omamoodi sümbol, mille näitel saab seda rahulolematust väljendada ning poliitilistel konkurentidel on tõepoolest õnnestunud aktsiisitõstjate silt meile külge kleepida,» ütles Kõva.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles