Itaalia senat tühistas laste kohustusliku vaktsineerimise seaduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Owen Humphreys / PA Wire/PA Images/Scanpix

Itaalia parlamendi ülemkojas võeti vastu populistliku valitsuse seaduseelnõu, mis kaotab koolilaste vaktsineerimise kohustuse, vahendas ajaleht Financial Times.

Seadus, mis nägi ette 10 vaktsineerimist, et laps riigikooli panna, jõustus alles märtsis ja oli ajendatud leetripuhangust.

Kahe kuu eest valitsuskoalitsiooni moodustanud Viie Tähe Liikumine ja Põhjaliiga lubasid valimiskampaanias vaktsineerimiskohustuse tühistada ja tegid lubaduse nüüd teoks.

Uue seadusega võtab Itaalia vastupidise suuna võrreldes teiste Euroopa riikidega nagu Prantsusmaa ja Saksamaa, kus vaktsineerimisnõudeid pigem karmistatakse. Otsuse kritiseerijad leiavad, et valitsus õõnestab sellega itaallaste usku teadusesse.

Üheksa vaktsineerimiskohustuse tühistamist vastustavat regionaalvalitsust on teatanud kavatsusest seadus konstitutsioonikohtusse kaevata või võtta vastu piirkondlikud seadused, mis kohustavad lapsi vaktsineerima.

Itaalias registreeriti eelmisel aastal 5000 leetritesse haigestumist, 2016. aastal oli juhtumeid 870. Selle aasta juunikuu seisuga oli Itaalia arvel 29 protsenti Euroopa Liidu leetrijuhtumitest.

Senatis häältega 148-110 vastu võetud seadus ei jõua jõustuda selle kooliaasta alguseks, sest selle peab heaks kiitma ka praegu suvevaheajal viibiv parlamendi alamkoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles