Kohus mõistis Sillamäel baarikakluses ohvrit kuus korda pussitanud mehe vangi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Viru maakohus mõistis täna kuueaastase vangistuse mehele, kes sattus mullu juulis Sillamäel baarikaklusesse, tõi seejärel kodust noa ja lõi sellega kuus korda kannatanut.

Kohus mõistis 43-aastase Maksim Ulitini süüdi inimese tapmise katses ning mõistis talle karistuseks kuus aastat vangistust. Kuna Ulitin oli eelmisel aastal 15. juulist -15. septembrini vahi all, siis peab ta trellide taga veetma veel viis aastat ja kümme kuud.

Kohus mõistis Maksim Ulitinilt välja kannatanu kasuks tsiviilhagi 5800 eurot ning menetluskulud ja sundraha kokku 3803,44 eurot.

Süüdistuse järgi sattus purjus Ulitin mullu 15. juulil kella 10.30 paiku Sillamäel Viru puiesteel baaris konflikti, mille käigus teine mees teda lõi. Mees lahkus baarist, läks koju, võttis sealt kööginoa ja tuli baari tagasi. Seejärel lõi ta kättemaksuks meest korduvalt noaga. Kohus leidis, et Ulitin tahtis oma ohvrit tappa.

Seejärel helistas Maksim Ulitin häirekeskusesse teatades, et tappis inimese. Tänu erakorralisele meditsiinilisele abile jäi kannatanu ellu.

Kohus leidis, et süüdistatav naasis baari selge eesmärgiga tekitada kannatanule eluohtlikke kehavigastusi. Ta ei võtnud nuga kaasa enesekaitseks või mingil muul eesmärgil. Tegemist oli sihipärase ja läbimõeldud rünnakuga. Olles valinud rünnaku vahendiks noa ning lüües sellega vähemalt kuuel korral ning mitmesse erinevasse keha piirkonda, sai süüdistatav väga hästi aru, et tema tegevuse tagajärjel võivad tekkida vigastused, mis ohustavad kannatanu elu ning isegi kohene meditsiiniline sekkumine ei pruugi surma saabumist ära hoida.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles