Narvas kogub hoogu skandaal linna kinnisvara ümber

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kindlus.
Narva kindlus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Narva linnavaraameti juht Tamara Luigas esitas esmaspäeval revisjonikomisjonile avalduse palvega uurida Narva erafirmade ja linnaametnike osa munitsipaalkruntide ehituslubadega äritsemises.

Luigase sõnul leidsid tema alluvad kinnisvarafirmade kodulehtedelt linnale kuuluvate kruntide müügikuulutusi, mille oli internetti üles pannud Pindi Kinnisvara maakler Rene Zorin, kes töötab Narva arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ametis projektide koordinaatorina, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Pärast seda, kui linnavaraameti ametnikud hakkasid huvi tundma, kuidas oli võimalik linnale kuuluv kinnisvara müüki panna, võeti kuulutused maha.

Uudisteportaal rus.err.ee kontrollis seda infot ning leidis internetist kolme kuulutuse jäljed - need puudutasid Daumani 14 asuvat maatükki müügihinnaga 71 300 tuhat eurot, Kangelaste 21a asuvat krunti hinnaga 43 500 eurot ning Päikese 16 krunti, mille eest küsiti 56 200 eurot.

Rene Zorin ütles netikuulutusi kommenteerides, et ta ei pannud müüki mitte kinnisvara, vaid neile mõeldud ehitusõiguse (kuulutustes seda siiski ei mainita, seal on märgitud, et müüakse kinnisvara, millele on tehtud detrailplaneering - toim.) ning et ta tegi seda kinnisvarafirmade omanike korraldusel juba mitu aastat tagasi ning võttis need maha pärast seda, kui linna ja omanike vahel tekkisid erimeelsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles