Alice Järvet jäi andmete lekitamises süüdi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet
Alice Järvet Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna ringkonnakohus jättis täna Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo ekskomissari Alice Järveti süüdimõismise politseiandmebaasist andmete lekitamises muutmata.

Ringkonnakohus ei rahuldanud vandeadvokaat Sirje Musta kaebust ning jättis jõusse Järveti (37) süüdimõistmise kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises, vahendas ERRi uudisteportaal.

Ühtlasi jäi samaks Järvetile mõistetud rahaline karistus 9398,40 eurot ning keeld töötada kolm aastat politseiametnikuna.

Süüdistuse järgi edastas Järvet 2009. aasta veebruaris kahel korral talle ametitegevuses teatavaks saanud teise inimese tervist, eraelu või äritegevust puudutavat teavet, kuigi see ei kuulunud tema töökohustuste ning info edastati selleks õigustamata inimesele.

Järvet on varem kinnitanud, et tema süüdistamine on absurdne, sest päringud olid tööalased ja saadetud Tallinna laste turvakeskusele, kellega prefektuuriga oli olemas vastav riski- ja tänavalaste turvalisusega seonduv leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles