Ükski kahtlustuse saanud Narva linnavolikogu liige pole lahkumisavaldust esitanud

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linn.
Narva linn. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Narva linna valimiskomisjoni esimehe Ants Liimetsa sõnul pole tänaseks ükski kaheksast kahtlustuse saanud Narva linnavolikogu liikmest kohast loobumiseks avaldust esitanud.

«Seni kuni nad pole süüdi mõistetud, pole neil mingit sundi ka seda esitada. Minu praktikas on selline olukord esmakordne kus kaheksa volikogu liiget korraga uurimise all on. Seetõttu ei oska ma seda ka hinnata, aga ma ei usu, et on väga suur tõenäosus, et nad tagasi astuvad,» sõnas Liimets.

Liimetsa sõnul ei anna vastupidiselt riigikogu liikmele volikogu koht uurimisorganite ees mingisugust soodustust. Samas tõdeb valimiskomisjoni esimees, et ainus võimalus neid ametist taandada oleks prokuröri või uurija määrus, kuid ka neid Liimetsani jõudnud ei ole.

Peaminister Jüri Ratas ütles, et kui korruptsioonikahtlused tõele vastavad, on ta valmis astuma vajalikke samme ka siis, kui see tähendab Narvas opositsiooni minekut. 

Hetkeseisuga on kaheksale Narva Linnavolikogu liikmele (Aleksei Voronov, Larissa Olenina, Ilja Fjodorov, Aleksei Mägi ja Tatjana Stolfat, Jelizaveta Tšertova, Sergei Lvov, Jelena Pahhomova) esitatud kahtlustus toimingupiirangu rikkumises.

Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva Linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui  otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis oleva vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi. 

Kuna asi on kohtueelses menetluses, ei ole prokuratuuril detailsemaid menetlusandmeid menetluse huvides võimalik avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles