Lapse sünd ärgitas juhiks hakkama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate eest avas politseijaoskond Kärdla kohvikupäevade ajal oma söögikoha Sinine Vilkur. Politseijaoskonna rõdul mängis bänd ja soovijad said kartsa minna. «See oli väga popp, aga rohkem me seda ei tee, sest siis kaoks ära eksklusiivsus,» meenutas Moonika Raudsepp väga ägedat päeva.
Aastate eest avas politseijaoskond Kärdla kohvikupäevade ajal oma söögikoha Sinine Vilkur. Politseijaoskonna rõdul mängis bänd ja soovijad said kartsa minna. «See oli väga popp, aga rohkem me seda ei tee, sest siis kaoks ära eksklusiivsus,» meenutas Moonika Raudsepp väga ägedat päeva. Foto: Liis Treimann

Moonika Raudsepp otsustas vahetada senise ameti Hiiumaa politsei välijuhina politseijaoskonna juhi töö vastu, sest ei soovinud pärast emaks saamist öösiti töötada. Eesti ainus naisest politseijaoskonna ülem võib mundri uuesti selga panna alles 3. septembril, kui lõpeb emapuhkus.

Lisaks legendaarsele liikluspolitseinikule Lydiale (Minajeva) on ka teist juba Hiiumaal legend saanud. Kui ütlesin teie nime tuttavale hiidlasele, teadis ta teid kohe, sest käisite pidudel noori kimbutamas ja kainust kontrollimas.

Ma ei tea, kas ma legend olen, aga kui sa teed siin välitööd, siis tead pooli inimesi. Lydia on legend, sest ta on töötanud saarel üle 30 aasta ja kokkupuuted temaga tulevad alati väga järsku.

Aga millest see tuleb, et just Hiiumaa politseinikest saavad legendid, keda teatakse mandrilgi? Mina ei tea Tallinna äärelinnas elades isegi seda, kes on mu piirkonnakonstaabel.

Hiiumaal on politseinik nähtav. Kui sa sõidad ringi, siis kusagil sinivalget autot ikka näed. Kui sa teed politseitööd aastakümneid, siis sinust hakatakse rääkima, furoor/folkloor juurde, ja nii see legend tekib. Ma ise arvan, et saartel on need rahvajutud lihtsamad tekkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles