Viru vanglasse smugeldati postkaardiga suures koguses fentanüüli (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrik. Illustreeriv foto.
Ümbrik. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kolm aastat tagasi, 30. oktoobril jõudsid Viru vanglasse kaks õnnitluskaarti. Nende sisse oli peidetud suures koguses pruuni värvi pulbrilist ainet. Ekspertiis tuvastas, et vanglasse prooviti ebaseaduslikult smugeldada fentanüüli.

Mõned päevad varem, enne kui saadetis vanglasse jõudis, olid Sergei Martõštšenko ja Mihhail Abapolov leppinud kokku, et Martõštšenko muretseb vanglasse saatmiseks fentanüüli, mille Abapolov siis omakorda posti teel vanglasse kinnipeetava poole teele paneb. Mõeldud tehtud.

Vaid loetud päevad varem vanglast vabanenud Abapolov pakkis fentanüüli pabervoldikutesse ning peitis need postkaartidesse, mis olid tehtud kahepoolse teibiga kolmekihiliseks. Mõlemale õnnitluskaardile oli kahepoolsesse teipi lõigatud sisse peidik, milles sisalduv aine võinuks tekitada narkojoobe kokku ligi 100 inimesele.

Käesoleva aasta 16. juulil mõisteti postkaardi sisse fentanüüli peitnud Abapolovile tingimisi nelja aasta ja kaheksa kuu pikkune vanglakaristus viieaastase katseajaga, mille jooksul peab süüdimõistetu täitma ettenähtud kontrollnõudeid ja kohustusi.

Martõštšenkole, kes otsuse tegemise ajal kandis juba varasemate narkokuritegude eest üheksa aasta, kolme kuu ja 29 päeva pikkust reaalset vanglakaristust, mõisteti liitkaristusena otsa veel kolm kuud.

Otsus jõustus 1. augustil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles