Kodumetsa kaitsmine kogub tuure (17)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihastes elav Lenne Rähn-Kuusik käib oma poja Gustaviga (vasakul) sageli metsas vaba aega veetmas või marju-seeni korjamas.
Ihastes elav Lenne Rähn-Kuusik käib oma poja Gustaviga (vasakul) sageli metsas vaba aega veetmas või marju-seeni korjamas. Foto: Kristjan Teedema

Ihaste metsa kaitseks! Kuusalu metsade kaitseks! Aita päästa Klooga mets! Päästkem Narva-Jõesuu metsad! Need on vaid mõned näited viimase aja petitsioonidest, mille on algatanud kohaliku metsa pärast muretsevad elanikud.

Elisabeth Salmin (38) on Klooga alevikus värske nägu. Lapsepõlveski seal elanud, kuid hiljem Hollandisse kolinud naine tuli mullu Klooga metsade vahele isa hooldama ja oma väikest last kasvatama.

«Ringi vaadates selgus, et ohoo, väga palju raiutakse ikka. Ja kuulda oli ka: kui saag ikka vingub, siis töö käib,» kirjeldab ta oma esimesi emotsioone pärast naasmist.

Aasta hiljem käib Salmin ukselt-uksele, et koguda allkirju RMK peagi algava uue hooldusraie vastu. 900 allkirja on juba koos, kiitleb ta. «Aga Klooga on nii väike koht. Nüüd käin Paldiskis allkirju kogumas,» ütleb naine.

Peatsest raiest luges ta 25. mai kohalikust ajalehest. Vähem kui kaks nädalat hiljem korraldas RMK infopäeva, et oma plaane tutvustada. Kohale tuli kuus inimest.

Salmin usub, et huvi oli kasin, sest infokoosolek toimus hommikul vara ja pealegi ei saa suur osa inimesi aru lageraie tähendusest. Niisiis tuligi ise petitsioon valmis kirjutada, internetti üles riputada ja selles leiduvat sõnumit näost-näkku levitada.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles