Tööhirm tegi õpilaste popitegemisele lõpu

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas võidakse Saaremaa koolis põhjuseta puudumise eest anda õpilasele kätte reha ning panna ta kooli ümbrust korrastama.
Muu hulgas võidakse Saaremaa koolis põhjuseta puudumise eest anda õpilasele kätte reha ning panna ta kooli ümbrust korrastama. Foto: Peeter Langovits

Saaremaa ühisgümnaasiumi õppealajuhataja kinnitusel mõjus otsus õpilane põhjuseta puudumiste korral kooli heaks tööle rakendada niimoodi, et tegi lõpu massilisele põhjuseta tundidest puudumisele.


«Võib öelda, et süsteem toimib ja põhjuseta puudujate arv vähenes pärast otsuse vastuvõtmist tunduvalt, juba ilma töötegemist rakendamata,» ütles Saaremaa ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Marek Schapel Meie Maale.

«Õpilastele mõjub juba teadmine, et põhjuseta puudutud tunnid tuleb topelt järele teha ja nii enam naljalt tundidest ei puuduta. Samuti on positiivne see, et puudumiste taha hakkasid tulema lastevanemate tõendid,» lisas ta.

Läinud õppeaasta neljandast veerandist rakendab Saaremaa ühisgümnaasium süsteemi, mille järgi võlgasid mitteomavatel õpilastel tuleb koolist viie põhjuseta puudumise järel heastada see vastastikusel kokkuleppel tööna oma kooli heaks. Kas siis eakohase tööga kooliümbruse koristamisel, spordiplatsi hooldamisel või tööga kooli ruumides.

Õppevõlgadega õpilased teevad puudutud tunnid järele õppetööna. Nimetatud süsteemi pakkus välja õpilasesindus ning hoolekogu kiitis selle heaks.

Õppetöö järeletegemist on Schapeli sõnul kasutatud sest ajast vaid ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles