Kollane või punane tuli ristmikuületust ei takista

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiamet näitas postifirmade ühinemisele punast tuld.
Konkurentsiamet näitas postifirmade ühinemisele punast tuld. Foto: Küllike Rooväli

Õhtulehe põgus vaatlus näitas, et fooris põlev punane tuli ei ole mingi takistus, kui autojuhil on kindel soov ristmik ületada - kollase hoiatustule vilkudes annavad juhid hoopis gaasi juurde ning vahet pole, kas tegu on linnaliinibussi või uhke maasturiga.

Džiip, džiip, liinibuss, kaubik, Lexus, liinibuss, takso, kollane Opel ja turvafirma auto – kõik need sõitsid reedehommikul kella 11 paiku ristmikule keelava fooritulega, kusjuures viimane neist juba väga punase tulega.

Ei leidnud kinnitust ka mõttekäik, et fooritulevärv pole oluline eelkõige just kallima autoga sõitjale.

Näiteks Pärnu maanteelt startinud Maserati, mis keskmisest bemmidžiibist kõvasti kallimgi, jäi vilkuva kollase tule ees seisma, kuigi hetk tagasi oli luksusauto juht oma sõitu alustanud kollase joonega tähistatud peatumiskeelualalt.

Mõni hetk hiljem aga vajutab kirsipunase uuemapoolse mersudžiibi juht kollase vilkuma hakates pedaali põhja, et ikka selle fooritsükli ajal üle ristmiku jõuda. Stoppjoont ületades põleb fooris juba punane tuli.

Punase tule alt sõidavad teistega võrreldes sama sageli läbi ka kirjadega firmasõidukid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles