Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/10/20/800124t1hd009.jpg)
4 portsu
430 kcal
25 min
3–4 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
1 tl tüümiani
700 g seafileed või hakkliha
1 sibul
3 pirni
70 g võid
0,5 sl jahu
3,5 dl kanapuljongit
1,5–2 dl pirnimahla
lisandiks meelepärast keedetud pastat
Kuumuta pannil õli ning prae õhukesed sealihaviilud mõlemalt poolt kenasti pruunikaks, hakkliha puhul pruunista see kergelt. Lisa pannile sibulaviilud, hakitud tüümian ja pool võist. Prae 4–5 minutit, kuni sibul on pehme. Eemalda pirnidelt südamikud ja viiluta viljaliha. Tõsta pirniviilakad roa sisse ning kuumuta veel 3–4 minutit, kuni pirnid on värvi saanud. Puista roale jahu ja sega kenasti läbi. Vala hulka puljong ja pirnimahl. Kuumuta keema ning lisa ülejäänud või. Enne serveerimist tõsta sisse keedetud pasta ja serveeri kohe.