Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/10/20/800130t1he773.jpg)
4 portsu
30 min
200 kcal
2,5 dl vett
2 dl mett
2 sl pruuni suhkrut
8 väikest pirni, võid kasutada ka ploome
2 kaneelikoort
1 apelsini õhuke kooreosa
serveerimiseks maitsestamata kohupiimapastat või vahustatud koort
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Poolita pirnid ja eemalda südamikud. Sega küpsetusnõu põhjas vesi, mesi ja suhkur. Lao puuvili, lõigatud pool all, siirupisse ning lisa nõusse kaneel ja apelsinikoor. Kata vorm tihedalt fooliumiga ja küpseta 25–30 minutit (ploomid küpsevad kiiremini!), kuni pirnid on pehmed ja kaste karameljas. Kasta poole küpsemisaja peal puuvilja nõu põhjas oleva vedelikuga. Serveeri kohupiima või vahukoorega või mõlema seguga, ära suhkrut lisa.