Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/10/20/800134t1hd40d.jpg)
6 portsu
20 min
220 kcal
3 sl oliiviõli
300 g suitsusinki
2 sibulat
2 porruvart
1,5 liitrit puljongit
6 kartulit
800 g külmutatud rohelisi herneid
soola-pipart
2 sl võid
veiniäädikat
0,5 dl hakitud tilli
Kuumuta potis õli ning prae hakitud sinki selles paar-kolm minutit. Lisa hakitud sibul ja õhukesed porruviilud ning prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on pehme. Vala juurde puljong ja kuumuta potitäis keema. Seejärel lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning keeda peaaegu pehmeks. Vala juurde herned ning keeda, kuni need on pehmed. Püreesta pool suppi blenderis ja sega ülejäänuga kokku. Maitsesta suppi soola-pipra, või ja veiniäädikaga. Serveeri hakitud tilliga.