Pistiseskandaali sattunud linnaametnik astus Keskerakonnast välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna logo.
Keskerakonna logo. Foto: keskerakond.ee.

Keskerakond teatatas täna, et erakonna juhatus rahuldas eile Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide erakonnast välja astumise avalduse.

Keskerakonna pressiesindaja sõnul esitas Aleksander Raide avalduse erakonnast lahkumiseks sel kolmapäeval ning selles ei olnud märgitud lahkumissoovi põhjust. Pressiesindaja kinnitusel oli tegemist korralise juhatuse koosolekuga.

Kaitsepolitsei pidas 4. detsembril korduvas pistise võtmises kahtlustatavana kinni Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse ning pistise andmises kahtlustatavatena Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide ning ärimehe ja endise Tallinna linnaametniku Toivo Susi.

«Kaitsepolitsei saatis reedel linnaosavalitsusse vaid kirja, milles teatatakse, et Raidele on esitatud kriminaalmenetluse raames kahtlustus. Selle sisu kohta aga puuduvad linnaosas endiselt andmed,» ütles toona Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel käsitleb kahtlustus detailplaneeringute menetlemisel tekkivate probleemide lahendamist raha eest.

Aleksander Raide tegevusvaldkonnad Kristiine linnaosavanema asetäitjana on elamu- ja kommunaalmajanduse, heakorra, varade tagastamise, eluruumide erastamise, elamispinna, ehitustegevuse, mitteeluruumide rentimise ja erastamise ning elanike registriga seotud küsimused.

Raide annetas tänavu teises kvartalis Keskerakonnale 20 000 ja kolmandas kvartalis 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles