Kajakimatkale läinud 14-liikmeline seltskond sattus Hiiumaa lähistel merel hätta

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajakid merel.
Kajakid merel. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tormisele merele läinud kajakiseltskond sattus ühtäkki hätta ning neile tõttasid appi merepäästepatrullid Hiiumaalt ja mandrilt.

Häirekeskus sai eile kella 12 ajal teate, et Hiiumaa lähistel, Saarnaki ja Kaevatsi laidude vahelisel merealal on tugeva tuule ja kõrgete lainetega hädas 14 inimest, kes olid läinud kajakitega merele.

Ärevale teatele reageerisid merepäästepatrullid mandrilt Virtsust ja Rohukülast ning Hiiumaalt Heltermaalt ja Salinõmmest.

Mõni aeg hiljem, kella 12.45 ajal leiti 10 inimest Kaevatsi ja üks Saarnaki laiult. Nendega oli kõik korras.

Veidi hiljem saabus veel kolm inimest iseseisvalt Saarnaki laiule, ka nendega oli kõik korras. Saarnaki laiule jõudnud neli inimest tõi Salinõmme sadamasse päästeameti alus.

Ülejäänud 10 Kaevatsi laiul olnud inimest sõitsid iseseisvalt, peale puhkamist ja söömist, mööda Kaevatsi laiu äärset madalat vett tagasi Hiiumaale.

«Merematkade puhul tasub meeles pidada, et merel võivad ilmastikuolud muutuda suhteliselt lühikese aja jooksul,» ütles Kärdla politseijaoskonna patrullpolitseinik Juta Lepvalts. Ühtlasi tuletas ta meelde, et merele minnes tuleb alati kasutada päästevarustust ja hädaohu korral teavitada merevalvekeskust või helistada hädaabinumbrile 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles