Eesti kaitseväelased olid taktikalises laskmises võidukad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kaitsejõudude spordiklubi meeskond noppis Belgia kaitseväe taktikalise laskmise meistrivõistluselt medalikohti.

Eile ja üleeile toimunud Belgia taktikalise laskmise meistrivõistlusel said Eesti kaitseväelased esikoha nii võistkondlikus kui individuaalses arvestuses, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Tegime Belgias puhta töö. Vähe jäi puudu, et oleksime individuaalarvestuses esikolmiku moodustanud, aga sport on sport,» ütles Eesti võistkonna esindaja kapten Villiko Nurmoja. «Oluline on kiiresti ja täpselt sihtmärke tabada. Oleme tulemusega rahul.»

Belgia kaitseväe taktikalise laskmise meistrivõistlusel individuaalarvestuses võitis esikoha vanemveebel Dagnis Maiberg ja kolmandale kohale tuli kapten Villiko Nurmoja. Eesti võistkonna liikmed kapral Meelis Unt saavutas neljanda ja leitnant Tarvo Planken neljateistkümnenda koha.

Võistlejail tuli sooritada seitse laskeharjutust erinevalt distantsilt, millest osa olid püstoliga laskmises ja osad automaadiga ning üks kombineerituna. Võistlejad pidid kandma välivormi ja lahingurakmeid.

Belgia kaitseväe taktikalise laskmise meistrivõistlusel osalesid lisaks belglastele ja eestlastele ka hollandlased ja luksemburglased. Kokku oli võistlusel 181 osalejat.

Kapten Nurmoja sõnul osalesid Eesti kaitseväelased taktikalise laskmise võistlusel välisriigis esimest korda.

«Eestis korraldame ise selliseid võistlusi. Belglased ja hollandlased tahavad nüüd väga tulla meile võistlema, sest meie rada on keerulisem,» ütles kapten Nurmoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles