Kallutatus ühe katuse all (77)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaprokurör Lavly Perling, riigikohtu esimees Priit Pikamäe ja justiitsminister Urmas Reinsalu Tallinna kohtumaja avamisel. Uues hoones asuvad kohus ja prokuratuur.
Peaprokurör Lavly Perling, riigikohtu esimees Priit Pikamäe ja justiitsminister Urmas Reinsalu Tallinna kohtumaja avamisel. Uues hoones asuvad kohus ja prokuratuur. Foto: Tairo Lutter

Justiitsminister Urmas Reinsalu ei näe probleemi selles, et kohtunikud ja prokuratuur Tallinnas, aga ka mujal Eestis ühes ja samas majas tegutsevad.

Eilses Postimehes avaldatud intervjuus ütles endine Harju maakohtu kohtunik Leo Kunman, et tema enam uues Tallinna kohtumajas tööd teha ei tahaks ja tal on kahju endistest kolleegidest, kes peavad prokuratuuriga samas majas tööd jätkama. «See asi on praegu prokuratuuri poole nii kaldu,» sõnas Kunman.

Justiitsminister Urmas Reinsalu Kunmani süüdistusi ei mõista. «Nad paiknevad seal ikkagi eraldi. Samamoodi võiks utreeritult öelda, et samas majas viibivad ka tunnistajad ja vahialused. Kui kõneleme sellest, et ei tohi olla kohtumenetlusevälist asjade lahendamist, siis see on loomulik,» sõnas Reinsalu.

Kommentaarid (77)
Copy
Tagasi üles