ERR: Pokumaa vajab talve üle elamiseks veel omavalitsuste tuge

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokumaa Võrumaal.
Pokumaa Võrumaal. Foto: Andres Ehrenpreis / Postimees

Edgar Valteri loomingut esitlev Pokumaa on küll aastaga sügavast kriisist välja tulnud, kuid vajab eeloleva talve üle elamiseks veel riigi- ja omavalitsuste rahalist tuge.

Kui möödunud talvel pidi sihtasutus Pokumaa vahendite nappuse tõttu vallandama kõik töötajad ning evakueerima Edgar Valteri maalid külmast majast, on nüüd Pokukojale taas päike paistmas, vahendab ERR Uudised.

Sihtasutuse nõukogu jõudis Edgar Valteri autoriõiguste hoidja Külli Leppikuga kompromissile, mis ei muuda Pokumaad liialt kommertslikuks ning annab võimaluse ka tegevuseks vajalikku raha teenida, kuid tuleva aasta esimesel neljal kuul vajab sihtasutus veel riigi ja omavalitsuste rahalist tuge.

Üle pika aja ühise laua taha istunud SA Pokumaa asutajad leppisid kokku, et sedapuhku peab asutus ka talvisel ajal külastajatele avatuks jääma, kuigi selles osas esines eriarvamusi.

Möödunud turismihooajal külastas Pokumaad umbes 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles