Professorite Küla Selts asub Koplis ajaloolist miljööd kaitsma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Kopli poolsaare lõpus alustab kohalike elanike algatusel ja eestvedamisel tegevust MTÜ Professorite Küla Selts, mille eesmärk on kujundada Koplist ajaloohõnguline, turvaline ja sõbralik koht elamiseks.


Seltsi peamine tegevuspiirkond hõlmab Kopli poolsaare lõpus paiknevat endist Vene-Balti laevatehase asumit (Ketta, Süsta, Kaluri ja Kopli tänavad) koos ümberkaudsete aladega. Selts soovib piirkonnast kujundada ala, mis on heaks elukeskkonnaks kohalikele elanikele ning ligitõmbav ja meeldiv ajaveetmiskoht ka teistele linnaelanikele ja turistidele, teatas seltsi esindaja Kerttu Küünarpuu.

Professorite Küla Seltsi üks eesmärke on tema sõnul kaitsta ja säilitada piirkonna ajaloolist pärandit. Kohalike elanike heaolu suurendamiseks soovitakse parendada piirkonna turvalisust ja üldist heakorda. Seltsi kaudu hakkab toimuma ka kohaliku kogukonna huvide esindamine kohaliku omavalitsuse ja teiste võimuesindajate juures.

Nimi «Professorite Küla» pärineb ajast kui Vene Balti laevatehase administratiivhoonesse asus 1936. aastal Tallinna Tehnikaülikool, mille professorid ja teised õppejõud elasid ülikooli peahoone, trammitee ning praeguse Ketta tänava vahelisel alal. Professorite külas ja selle lähiümbruses paiknevad majad on projekteerinud 20. sajandi alguses tuntud Tsaari-Venemaa arhitekt A. Dmitriev.

MTÜ Professorite Küla Selts asutati 15. septembril 2011.a Eesti Mereakadeemias. Seltsi liikmeteks võivad olla Professorite Külas ja selle lähiümbruses elavad füüsilised isikud ja tegutsevad juriidilised isikud, kuid ka teised isikud, kes tahavad kaasa aidata Professorite Küla piirkonna arengule. Seltsiga saab kõige lihtsamalt ühendust Facebooki kaudu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles