Kalev Rebane sai kahtlustuse inimese elu ohtu seadmises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Rebane.
Kalev Rebane. Foto: Mihkel Maripuu

Liiklusreguleerijat kapotil sõidutanud Kalev Andres Rebane sai täna politseilt kahtlustuse inimese elu ohtu seadmises.

Põhja politseiprefektuur esitas Rebasele kahtlustuse karistusseadustiku kahe paragrahvi järgi, millest üks käsitleb inimese elu ohtu seadmist ja teine võimuesindaja seadusliku korralduse eiramist.

Põhja ringkonnaprokuratuur taotles Kalev Rebase eeluurimise ajaks vahi alla võtmist, kuna ta võib prokuratuuri hinnangul jätkata kuritegude toimepanemist. Kohus prokuratuuri taotlust ei rahuldanud.

Kalev Rebane sattus kriminaaluurimise alla novembri lõpus, kui ta eiras AS-i Ühisteenused liiklusreguleerija peatumismärguannet ja vedas ametnikku kapotil ligi kilomeetri jooksul kaasa.

Liiklusreguleerija andis 27. novembri pärastlõunal Tallinnas Vabaduse väljakul peatumismärguande Ford Mustangile, mille juht tema väitel seda aga eiras ja jätkas sõitu Kaarli puiestee suunas.

Kuna liiklusreguleerija ei jõudnud piisavalt kiiresti liikuva sõiduki eest ära hüpata, maandus ta auto kapotile. Sellele vaatamata jätkas Fordi roolis olnud mees sõitu, suundudes Põhja-Tallinna poole.

Rebane vedas liiklusreguleerijat kapotil ligi kilomeetri vältel ning ametnik pääses autolt maha alles Telliskivi tänaval. Ühisteenuse töötaja kutsus välja politsei, kes pidas liiklushuligaani kinni. Kiirabi toimetas samal ajal liiklusreguleerija traumapunkti, kus tal vigastusi ei tuvastatud.

Kalev Andres Rebane on varem tuntust kogunud marurahvuslasena, kes pikettis korduvalt pronkssõduri Tõnismäelt teisaldamise toetuseks. Möödunud aasta veebruaris pidas politsei Rebase Tõnismäel piketi ajal kinni, kuid hiljem tema tegevuses korrarikkumist siiski ei tuvastatud.

Tänavu sügisel saatis Põhja ringkonnaprokuratuur Rebase kriminaalsüüdistusega kohtu ette. Prokuratuur süüdistab meest avaliku korra raskes rikkumises, mille eest näeb karistusseadustik ette kuni viieaastase vangistuse.

Politsei uurimisandmetel sattus Rebane seadusega pahuksisse tänavu 5. mai öösel Tallinna vanalinnas, kus tal tekkis Vana-Turu tänaval asuvas Clazzi söögikohas tüli kahe mehega. Eeluurimisel kogutud tõendite järgi ründas Rebane mehi ja lõi neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles