Soome asus kalalaeva uppumist uurima

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev.
Laev. Foto: Peeter Langovits

Veeteede amet kinnitas, et kalalaeva Florence uppumise üksikasjade väljaselgitamiseks alustas menetlust Soome laevaõnnetuste juurdluse keskus.

Eile uppus Soome lahel Soome lipu all sõitnud kalalaev Florence, selle pardal olnud neljaliikmeline eestlastest koosnenud meeskond pääses eluga. Ligi 30-meetrine Florence põrkas kokku Bahama lipu all sõitnud kaubalaevaga ja vajus põhja umbes minuti jooksul.

«Veeteede amet on kogunud laevaõnnetuse kohta andmeid ja tavapäraselt lepitakse laevaõnnetuse osapooltega kokku, kes teostab juurdluse,» kinnitas veeteede ameti avalike suhete vanemspetsialist Malle Lõhmus.

Praegusel juhul oli laevaõnnetuse osapooli kolm: Soome ja Bahama, kelle lippude all laevad on, ja Eesti, kelle kodanikud olid uppunud laeva meeskonnas.

«Täna pärastlõunaks on veeteede ametile jõudnud info Soome laevaõnnetuste juurdluse keskuselt, et nemad on alustanud selle laevaõnnetuse täisjuurdlust ja veeteede amet edastab seni kogutud materjalid vajaduse korral Soomele,» rääkis Lõhmus. «Seda seepärast, et laevaõnnetus toimus Soome majandustsoonis ja laev kandis Soome lippu, siis rahvusvaheliste seaduste järgi viib juurdluse läbi Soome õnnetuste juurdluse keskus.»

Lõhmus lisas, et kaubalaeva meeskonda küsitlesid laeva kinnipidamise käigus Soome ametnikud.

«Laevaõnnetusega seotud kahjude-kulude küsimustega tegelevad sürveierfirmad ja kindlustused,» märkis ta. «Laevaõnnetuse põhjused ja asjaolud selguvad juurdluse käigus ning enne asjakohaste seletuste, materjalide analüüsi jms juurdlustoimingute läbiviimist ei ole võimalik õnnetuse põhjust öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles