Eestlane vastutab maailma kriisipiirkondades lennuliikluse eest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraq Airwaysi lennuk Bagdadi lennuväljal.
Iraq Airwaysi lennuk Bagdadi lennuväljal. Foto: AFP / Scanpix

Saarlane Andres Sepp töötas 1,5 aastat Iraagi pealinna Saddam Husseini nimelise lennuvälja tsiviillendude korraldajana, varsti asub ta tööle uues kriisikoldes.

Andres Sepa põhilisi töid oli kontrollida iga Bagdadist lahkuvat  lendu, et õhusõiduki pardal ei oleks relvi, lõhkeaineid, lõhkekehasid, keelatud esemeid ega ohtlikke aineid, alles pärast seda andis ta kaptenile õigus startida, kirjutab Meie Maa.

Enda Bagdadi sattumist nimetab Sepp juhuseks. Nimelt tuli talle pärast erinevate lennunduse julgeoleku õppeasutuste ja treeningkeskuste lõpetamist Belgias, Hollandis, Saksamaal, Norras, Inglismaal ja Ukrainas ettepanek koolituste praktilise jätkuna rakendada omandatud teadmisi ning kogemusi Bagdadi rahvusvahelise lennuvälja lennunduse julgeolekus.

«Võtsin ettepaneku vastu, kuna mul oli eelnev kogemus Afganistanist, kust ma sain teadmised, kuidas käituda islamimaailmas. Samuti olid mul teadmised nende arusaamisest elust, traditsioonidest, kommetest, kultuurist ja erinevatest uskude põhimõtetest,» rääkis ta.

Üsna pea suundub 57-aastane Sepp uuele missioonile ühte maailma kriisikoldesse, kus tal tuleb teha samasugust tööd nagu Iraagis. Sihtkohta ja missiooni algusaega ta turvalisuse kaalutlustel avaldada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles