Kohus: linn maksku trahvi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiul. Pilt on illustratiivne.
Viiul. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tallinna halduskohus leidis, et Kuressaare peab seaduserikkumise eest maksma SA-le Innove ligi 89 000 eurot, mis on 10 protsenti Kuressaare muusikakooli ehitamiseks eraldatud rahast.

Tallinna halduskohtu vanemreferent Triin-Anneli Dooner ütles, et kohus jättis Kuressaare linnavalitsuse kaebuse rahuldamata ja mõistis lisaks välja Innove õigusabikulud, 1395 eurot, kirjutas Saarte Hääl.

Eile esimese kohtulahendi saanud vaidlus sai alguse kevadel, kui rahandusministeerium ja elukestva õppe arendamise sihtasutus Innove leidsid, et muusikakooli renoveerimisel eksis Kuressaare linnavalitsus riigihangete seaduse sätete vastu.

Seetõttu nõudis Innove 10 protsenti ehk 88 985 eurot linnalt tagasi, mispeale maksis Kuressaare ära poole rahast, kuid esitas samas kohtusse kaebuse nõude tühistamiseks.

Linna esindanud vandeadvokaat Kersti Põld põhjendas tühistamise nõuet sellega, et Innove otsuses puudus põhjendus, mille alusel oli tagasinõude protsent arvutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles