Kaks aresti all olnud laeva said loa lahkuda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene-Balti sadam Tallinnas.
Vene-Balti sadam Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Eile lubati Tallinnast lahkuda kahel võõrriigi lipu all sõitval laeval, mis arestiti sel kolmapäeval Kopli poolsaarel Vene-Balti sadamas.

Eile kell 17.15 lahkus sadamast Malta lipu all sõitev Pietari Cliff ja kell 22.30 asus teele Saint Vincenti ja Grenadiinide lippu kasutav Pietari Bright, ütles piirivalve pressiesindaja Kaisa Pungas Postimees.ee'le.

Tema sõnul sai piirivalve meresõidukeskus info kohtutäiturilt, kes lubas neil kahel laeval lahkuda. Kolmas arestitud alus Bahama lipu all sõitev Pietari Bruin on endiselt sadamas.

Harju maakohtu kohtuniku Hannes Olevi sõnul pole selles sündmuses midagi erakordset, sest laevu arestitakse ikka, kui omanik kellelegi võlgu on.

Kohtuniku sõnul jäävad Vene-Balti sadamas arestitud laevade võlasummad 200 000 - 600 000 krooni vahele. Ta märkis, et sellised võlasummad on täiesti tavalised.

Samas Olev lisas, et osadele laevadele on juurde tulemas veel lisavõlgasid, mis on oluliselt suuremad.

«See asi käib ikka nii, et kui üks laev on mingi võla pärast rajalt maha võetud, siis ärkavad ka teised võlausaldajad ning saadavad ka oma nõude,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles