Tšehhid ähvardavad võidusamba tööd peatada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusamba detail.
Võidusamba detail. Foto: Marina Puškar

Vabadussõja võidusammast ehitav Tšehhi firma Sans Souci saatis nädal tagasi kirja, milles ähvardavad tööd peatada, kuni juriidilised küsimused pole lahendatud.

«Palun võtke arvesse, et kuni juriidilistes küsimustes, mida on korduvalt arutatud ja suulised kokkulepped ka saavutatud, pole lõplikku lahendust ja kaitseministeeriumi allkirja, peatame me töö samba valgustuslahendusega,» seisis tšehhidelt Eesti partneritele saadetud kirjas, vahendas ERR Uudised.

Sans Souci juht Martin Chab lükkas siiski ümber, et ettevõte kavatseb võidusamba projekti peatada.

«Mõnda asja on vaja veel arutada ja mõnes küsimuses kokku leppida, kuid see on selliste projektide puhul normaalne,» kinnitas Chab.

«Ehitame samba kokkulepitud tingimustel valmis,» lubas ta.

Ka kaitseministeeriumi pressiesindaja Meeli Hunt eitas probleeme, tema sõnul on tööd graafikus ja koostöö Sans Souciga jätkub.

Hunt lisas, et mõned küsimused vajavad siiski selgeks rääkimist ning teisipäeval on neil plaanis ka Sans Souci esindajatega kohtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles