Aasta põllumees: Eesti põllumehi hoiab jalul visa hing

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Samarüütel.
Avo Samarüütel. Foto: Margus Ansu

Aasta põllumeheks valitud Avo Samarüütel tunnistas, et Eesti põllumehele teeb hetkel enim muret ebavõrdne olukord, kus Euroopa kolleegidele makstavad põllumajandustoetused on eestlaste omast kuni neli korda kõrgemad.

Küsimusele, kuidas siis ikkagi toime tullakse, vastas Samarüütel, et eestlane on alati toime saanud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Isegi kui toetused peaksid üldse ära kaduma, oleks mehe arvates siiski põhjust põllupidamisega edasi tegeleda. «Kui terve Euroopa läheks seda teed, siis me ei oleks kindlasti mitte peksupoisid, sest meie toetuste tase on raudselt olnud kõige väiksem siiamaani koos meie sõsarriikidega Baltikumis.»

Küsimusele, kas Eesti poliitikud saaksid Euroopas meie põllumeeste heaks midagi rohkem ära teha, vastas Samarüütel, et vist esimest korda ajaloos on kogu valitsus põllumehe poolt, kuid tõdes et nende hääl jääb Euroopas lihtsalt liiga nõrgukeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles