Tänavaküsitlus: mida peaksid riigikogu ja valitsus tegema, et õpetajate palka tõsta?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirly Hiiemäe
Sirly Hiiemäe Foto: SCANPIX

Toompeale riigikogu hoone ette kogunesid eile kogu riigist kohale sõitnud õpetajad meeleavaldusele, et protesteerida madalate palkade vastu.

Eva Tiina Põlluste
Gustav Adolfi gümnaasiumi rootsi keele õpetaja (38)

Tegelikult ma ei oskagi sellele küsimusele vastata. Mingil määral võiksid aga palgad olla võrdsemad. Ma ei arva, et teen palju vähem tööd kui riigikogulane. Minu vastutus lapsi kasvatades on kindlasti väiksem kui neil riiki juhtides, aga oma lapsele lasteaiakohta ma ei saanud, ta käib nüüd eralasteaias ning ma pean tööl käima, et lasteaiakohta kinni maksta.

Sirly Hiiemäe
endine õpetaja, praegu meditsiiniõde (35)

Riigikogulased pangu pead tööle ja mõelgu, mõelgu, mõelgu. Kindlasti on selleks võimalused ja vahendid olemas, et õpetajate palkadeks raha juurde leida. Ma arvan, et liiga palju raha pannakse kaitsekulutustele, teiste riikide toetamisele ja liiga suur rõhk läheb sekundaarsetele asjadele. Esmane asi on see, et õpetajad ja teised inimesed on vaesunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles