Pakistan süüdistas NATOt riigi õhuruumi tungimises

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISAFi helikopter Afganistanis.
ISAFi helikopter Afganistanis. Foto: SCANPIX

Pakistani sõjaväeallikad süüdistasid NATOt islamiriigi õhupiiri rikkumises Afganistaniga piirnevas Põhja-Waziristani provintsis.

«Kaks helikopterit tungisid hommikul kella kahe ajal (Eesti aja järgi eile kella 23 paiku) Datta Kheli linna lähedal mitme kilomeetri sügavusele Pakistani territooriumile,» ütles anonüümseks jääda soovinud sõjaväeallikas uudistevõrgule AFP.

Allika sõnul tiirutasid alliansi helikopterid piiriasula Zoi Nara kohal rohkem kui viis minutit. Väidetavalt lahkusid kopterid Pakistani õhuruumist pärast islamiriigi sõdurite hoiatuslaske.

NATO Rahvusvaheliste Julgeolekuabijõudude (ISAF) esindaja teatel pole alliansi helikopterid Afganistani-Pakistani piiri ületanud, kuid lisas samas, et piirkonnas pole piiri maha märgitud.

Pakistani hõimuala (FATA) koosseisu kuuluvat Põhja-Waziristani peetakse Talibani, Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Samas piirkonnas on Ühendriigid korraldanud ka droonirünnakuid, kuigi ametlikult seda ei kinnitata. Siiski on USA sõjavägi ja Luure Keskagentuur ainsad jõud, mis piirkonnas droone kasutavad. Pakistan on USA õhurünnakud teravalt hukka mõistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles