Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Võlutud Kariibi mere saartest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Otse merre ehitatud restoran Pelican Aruba saarel, kus pakutav mereandide supp on Ene Leksi sõnul suisa oivaline.
Otse merre ehitatud restoran Pelican Aruba saarel, kus pakutav mereandide supp on Ene Leksi sõnul suisa oivaline. Foto: Erakogu

Tallinlanna Ene Leks on kolmeteistkümne aastaga külastanud Kariibi mere saari üheteistkümnel korral. Mis on see jõud, mis teda sinna ikka ja jälle minema sunnib?

Ene räägib, et avastas sealse piirkonna täiesti juhuslikult. 90ndate lõpul kavandas ta talvepuhkust Lapimaal, ent äkitselt helistas reisiagent: «Mis sa selle kalli reisiga jamad, sõida parem ülehomme kaheks nädalaks Dominikaani, 10 000 krooni, lennureis edasi-tagasi ja hotellis hommikusöök!» Miks ka mitte! 30 külmakraadi ja põhjapõtrade asemel 30 soojakraadi ning sini-sinine meri.

Dominikaani, Haiti, Jamaica, Kuuba, St Lucia, Barbados, Aruba – need on sihtkohad, kuhu Ene Leks, mõnesse korduvaltki, sattunud on.

Tagasi üles