Pagaritöökoja rajamiseks ei laekunud ühtegi pakkumist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 34/Vaimu 3 nurgamaja, kus kunagi paiknes taimetoitlaste söögikoht.
Lai 34/Vaimu 3 nurgamaja, kus kunagi paiknes taimetoitlaste söögikoht. Foto: Laura Oks

Eile keskpäeval kukkus kell pakkumiste tegemisel Tallinna vanalinnas Laia ja Vaimu tänava nurgal asuvatesse äriruumidesse pagaritöökoja rajamiseks. Tähtajaks ei laekunud ühtegi pakkumist.

Kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus kinnitas, et tõesti ei laekunud ühtegi pakkumist, kuid paar huvilist pidavat siiski olema. Nüüd ongi linnaosa juhtidel kavas nende huvilistega läbi rääkida ning siis otsustada, kuidas edasi talitada.

Läbirääkimistega pakkumise tingimuste järgi tahtis linn Lai 34/Vaimu 3 aadressil paiknevad 163,2 ruutmeetri suurused äriruumid anda 15 aastaks rendile. Ruumide kasutusotstarve on pagaritöökoda ja kohvik. Üüri alghind oli 2,05 eurot ruutmeeter. Üürnik peab oma raha eest ruumid ümber ehitama ja kasutusloa hankima.

Laia ja Vaimu tänava nurgamaja linnale kuuluvatesse ruumidesse pagaritöökoja rajamise idee pärineb Tallinna linnavolikogu esimehelt Toomas Vitsutilt. Ta andis tänavu mais linnavolikogusse ka vastava eelnõu.

Vitsuti ideega on päri ka Kodulinna Maja juhataja ning vanalinna patrioot Tiina Mägi. Tema sõnul sobiksid kõige paremini pagaritöökojaks teisel pool Vaimu tänavat nurgamajas asuvad ruumid, kus Nõukogude ajal tegutseski pagaritöökoda. Seal olevat küpsetatud tolle aja parimaid stritsleid Tallinnas.

Samas mainis Mägi, et ka pakkumisel olevad ruumid on ühele pagaritöökojale peaaegu ideaalsed. Suuri ümberehitustöid ei ole vaja teha, kuna seal on juba tegutsenud toitlustusasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles