Vaher: motojõugud üritavad end heategijatena näidata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eestis kanda kinnitada püüdvad motojõugud on kavalad ja teevad positiivse maine kujundamiseks ka heategevust, kuid jõukudega käivad kaasas peidetud kuriteod, rääkis Põhja prefektuuri prefekt Elmar Vaher.

Iga nahktagiga inimest, kellele meeldib mootorrattaga mööda maailma ringi sõita, ei saa siduda kuritegelike motojõukudega, kuid näiteks Hells Angelsi ehk Põrguinglite täisliikmeks saamine eeldab lojaalsuse näitamist, vahendab ERR Uudised Vaheri juttu.

«Avaliku nähtava klubilise tegevuse kõrvale käib ka hämar tegevus,» kinnitas prefekt, kelle sõnul on jõukude käekiri kaval – ennast püütakse näidata heategevuslikena, kuid tegelikult käivad nendega kaasas peidetud kuriteod, milleks on peaasjalikult narkootikumide- ja prostitutsiooniäri, peenemad ja raskemad majanduskuriteod ning omakasu teenivad kuriteod.

Selleks, et näiteks Bandidose või Hells Angelsisse vastu võetud saada, tuleb Vaheri sõnul esmalt usalduse võita, kohal käia ja koos alkoholi tarvitada, aga edasised faasid on seotud kuritegudega ning jõukudes kehtib printsiip, et inimesi seob kõige paremini ühiselt toime pandud kuritegu.

Eesti vastu tunnevad motojõugud Vaheri sõnul huvi seetõttu, et otsivad kohta, kus oma klubilist tegevust laiendada ja möödunud nädalavahetusel viibis Eestis kuue riigi motojõukude esindajaid, keda võõrustas kohalik motoklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles