Soolalao ette rajatakse tavatu park

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Villem Tomiste visioon Soolalao ette rajatavast pargist.
Arhitekt Villem Tomiste visioon Soolalao ette rajatavast pargist. Foto: Villem Tomiste

Eesti arhitektuurimuuseumi korraldatud Rotermanni soolalao esise urbanistliku pargi konkursi võidutöö kohaselt rajatakse sinna tänavatasandist allpool paiknev väljak.

Neutraalne, liiklusest eraldatud väljakuruum pakub häid võimalusi arhitektuurimuuseumi väliekspositsiooniks ning mitmesugusteks tegevusteks, mis muudab selle pargi linnas ainulaadseks, teatas arhitektuurimuuseum.

Konkursi võitis töö «Piazza», mille autor on Villem Tomiste. Uus väljak rajatakse Rotrmanni soolalao ette Mere puiestee poole ning see on soolalao põhiplaaniga sama suur.

Konkursile laekus 49 tööd. Žürii eesotsas arhitektuurimuuseumi direktori Karin Hallas-Murulaga hindas võistluse kordaläinuks ning üldise taseme heaks.

Tööd peegeldavad avaliku linnaruumi planeerimise mitmesuguseid võimalusi maastikuliselt reljeefsetest rohealadest tipptehnoloogiliste lahendustega väljakuteni, märkis arhitektuurimuuseum oma teates.

Näitus võistlustöödest on eksponeeritud Rotermanni soolalao keldrisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles