Savisaar: Tallinn kaebab müügimaksu kohtuotsuse edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Liisingühingute Liidu tegevjuht Reet Hääl usub, et enamik liisingufirmadest kavatseb Tallinnalt juba tasutud müügimaksu kohtus tagasi nõuda.
Eesti Liisingühingute Liidu tegevjuht Reet Hääl usub, et enamik liisingufirmadest kavatseb Tallinnalt juba tasutud müügimaksu kohtus tagasi nõuda. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Kuku raadio linnatunnis, et Statoili kasuks tegi müügimaksu seaduslikkust puudutava otsuse alles esimese astme kohus ning Tallinn kavatseb selle otsuse kindlasti edasi kaevata.

Linnapea sõnul ei hakka Tallinn esialgu ei Statoilile ega teistele aktsiisikaupu müüvatele firmadele müügimaksu tagasi maksma. Ta lisas, et müügimaksu kehtestamine on kooskõlas Eesti kohalike maksude seadusega. Kui aga see seadus ei ole arvestanud Euroopa aktsiisi direktiiviga, siis on tegemist seaduseandja praagiga.

Savisaare sõnul oli Tallinnal müügimaksu kehtestamisel erieesmärk, nagu nõuab Euroopa aktsiisi direktiiv. Selleks eesmärgiks on ühistranspordi korraldamine. Seega ei vasta tõele väide, nagu sooviks Tallinn müügimaksust saadava rahaga lappida vaid linnaeelarve auke.

Linnapea rõhutas, et müügimaksualane kohtuvaidlus kujuneb pikaks ja keeruliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles