Politsei hoiatab Ääsmäel tegutseva «rahvaloendaja» eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanike keskliit kahtlustab, et päästeamet saab edaspidi oma suva järgi nõuda korteriuste massilist väljavahetamist.
Omanike keskliit kahtlustab, et päästeamet saab edaspidi oma suva järgi nõuda korteriuste massilist väljavahetamist. Foto: Margus Ansu / Postimees

Ääsmäe Facebooki leheküljel hoiatatakse Ääsmäel tegutseva 50-aastase mehe eest, kes esitleb end kortereid külastades rahvaloendajana.

«Näitab ID kaarti ja lepib kokku aja järgmise päeva kohtumiseks. Sõidavad ringi tumeda Volkswageniga, teine mees jääb rooli taha,» on Ääsmäe Facebooki lehel kirjas.

Lääne-Harju politseijaoskonna piirkonnavanem Enely Estaal sõnab, et politseinikud selgitasid välja inimese, kelle ukse taga kirjeldatud mees käia võis. Piirkonnapolitseinikud käisid Ääsmäel, selgitasid asjaolusid ning kogusid täiendavalt infot piirkonnas.

«Kindlasti ei tohiks inimesed võõraid oma kodudesse lasta. Kui inimene esitleb end mõne organisatsiooni esindajana, tuleks selles veendumiseks paluda inimesel näidata ametitõendit. Kahtluse korral tuleks jätta siiski oma uks võõrastele suletuks,» hoiatab Estaal.

Ta lisab, et piirkonnas tegelikult viiakse hetkel läbi ukselt-uksele uuringut. Küll aga on ametlike uuringufirmade esindajad alati selgelt tuvastatavad ametitõendiga ning uuringut viiakse läbi ühe korraga ega lepita tavaliselt kokku uut aega järgmiseks päevaks. Sellised anomaaliad võiksid inimese ettevaatlikuks teha.
 

Hoiatus Ääsmäel tegutsevast «rahvaloendajast».
Hoiatus Ääsmäel tegutsevast «rahvaloendajast». Foto: Ääsmäe Facebooki leht
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles