Kalmistu teele rajati veokite ohjeldamiseks künnised

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Künnis Kalmistu teel.
Künnis Kalmistu teel. Foto: Liis Treimann

Äsja said Liiva asumit läbival Kalmistu teel paika kaks asfaldist künnist, mis peavad hoo maha võtma kümnetel veokitel, mis sealtkaudu Riigiressursside Keskuse (RRK) laokompleksi sõidavad.


Nõmme linnaosavanema Erki Korpi sõnul läksid kaks künnist maksma kokku 3140 eurot. Nende eest tasusid Nõmme linnaosavalitsus ja kommunaalamet. «Ma usun, et need künnised tõmbavad liikluse Kalmistu teel üsna tublisti aeglasemaks ja eks see meie eesmärk ju oligi,» lausus Korp.

RRKsse pääseb Viljandi maanteelt ka otse läbi metsa kulgevat Liivametsa teed, kuid see on konarlik ja auke täis. Seetõttu eelistavad veomasinad kasutada äsja asfalteeritud Kalmistu teed. Liikumiskiirus on seal piiratud 30 km/h, kuid enamus juhte sellest ei hooli. Kihutavate veomasinate tekitatud müra ja vibratsioon on aga elanikele talumatud. Samuti on veokid ohtlikud jalakäijatele.

Liiva asumi elanike mure lahendaks Liivametsa tee väljaehitamine, kuid see seisab Korpi sõnul poolelioleva kohtuvaidluse taga. Seetõttu paigaldatigi Kalmistu teele esialgu künnised lootuses, et need elanike elu natukenegi kergemaks teevad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles